Propozycja menu na uroczystą kolację.
Propozycja I:
przystawka:
szparagi w szynce w sosie korniszonowym, masło, pieczywo
danie główne:
roladki z polędwiczek wieprzowych w sosie własnym, pure ziemniaczane, zestaw surówek: z kapusty czerwonej, z selera, ogórek świeży z koprem i czosnkiem
deser:
sernik z brzoskwiniami
napoje:
kawa, herbata (bez ograniczeń), sok pomarańczowy 200ml, woda mineralna 0,5l, lampka wina lub piwo regionalne 1but . 0,5l.
Propozycja II:
przystawka:
rożki z łososia wędzonego pod auszpikiem, masło, pieczywo
danie główne:
filet z indyka z farszem szpinakowo-serowym w panierce, kulki ziemniaczane pieczone, zestaw surówek: z kapusty pekińskiej, z marchwi, z białej rzodkwi
deser:
torcik cappuccino
napoje:
kawa, herbata (bez ograniczeń), sok pomarańczowy 200ml, woda mineralna 0,5l, lampka wina lub piwo regionalne 1but. 0,5l.
Propozycja III:
przystawka:
kulki z bryndzy (w papryce, orzechach i szczypiorku), masło, pieczywo
danie główne:
szpic "Flamandzki" (schab rolowany w boczku z nadzieniem pomidorowo czosnkowym), ziemniaki opiekane, zestaw surówek: sałatka szwedzka, surówka z pora, ćwikła z chrzanem
deser:
gruszka w kremie waniliowym
napoje:
kawa, herbata (bez ograniczeń), sok pomarańczowy 200ml, woda mineralna 0,5l, lampka wina lub piwo regionalne 1but. 0,5l.
Zimny bufet do każdej w/w propozycji:
panierowane dramstiki z kurczaka, śliwki kalifornijskie w boczku, tymbalik mięsny, koreczki z kabanosa, sałatka z tortellini, sałatka włoska, koreczki śledziowe, półmisek warzyw marynowanych.
Koszt: 85,-zł/os (80,-zł stawka vat 8% + 5zł stawka vat 23%)
Przykładowe menu obiad dla grup zorganizowanych 30,00 zł/osoba
Menu I
Zupa:
ogórkowa z ziemniakami
Danie główne:
bitki wieprzowe, śląskie kluski, buraczki na gorąco, sałatka zielona z sosem jogurtowym
Deser:
ciasto makowe, kompot owocowy
Menu II
Zupa:
krem selerowy z grzankami
Danie główne:
eskalop schabowy, ziemniaki, surówka z marchwi, mizeria ze śmietaną
Deser:
ciasto miodowe, kompot owocowy
Menu III
Zupa:
pomidorowa z lanym ciastem
Danie główne:
panierowany filet z kurczaka z masłem czosnkowym, frytki, surówka z selera, sałatka z włoskiej kapusty
Deser:
krem czekoladowy, kompot owocowy
Menu IV
Zupa:
rosół z makaronem
Danie główne:
stek z karczku z cebulką, ziemniaki, buraczki po włosku, sałatka z kapusty pekińskiej
Deser:
sernik, kompot owocowy
Przykładowe menu kolacja dla grup zorganizowanych 25,00 zł/osoba
Menu I
rożki z sera żółtego, masło, pieczywo, klopsiki w sosie koperkowym, kasza gryczana, sałatka korczyńska, ciasto drożdżowe, herbata
Menu II
jajko z szynką w auszpiku, ruskie pierogi z cebilką, wafelek z masą owocową, herbata
Menu III
kanapki dekoracyjne, gołąbki z ryżem i mięsem, sos koperkowy, piernik, herbata
Menu IV
sałatka włoska, masło, pieczywo, udko z kurczaka po góralsku, ryż, sałata lodowa ze śmietaną, ciasto ucierane z kakao, herbata
Obiadokolacja w formie bufetu
Menu I
przystawka szefa kuchni, wszelakie pieczywo, masełko
Zupa:
botwinka z ziemniakami
Danie główne:
filet z dorsza po grecku z młodymi ziemniaczkami, sałata lodowa ze śmietaną lub naleśnik z serem
Deser:
ciastko półfrancuskie z jabłkiem
Napoje:
kompot owocowy, herbata
Menu II
Przystawki:
tartinki z łososiem, ogórek faszerowany serkiem, wszelakie pieczywo, masełko
Zupy:
krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym, rosół z ryżem
Danie główne:
szaszłyk drobiowy panierowany, pieczeń w sosie własnym, racuchy z jabłkiem
Dodatki:
ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie
Kompozycje surówek:
z selera, sałatka z białej kapusty, sałata zielona z sosem
Deser:
galaretka z kremem, makowiec
Napoje:
kompot owocowy, kawa, herbata z cytryną
Menu III
Przystawki:
śledź w śmietanie
koreczki z wędlin i warzyw, wszelakie pieczywo, masełko
Zupy:
barszcz zabielany z ziemniakami, krem porowy z paluszkami
Danie główne:
kotlet schabowy, zrazy w sosie grzybowym, pierogi ruskie z cebulką
Dodatki:
ziemniaki młode, kasza gryczana
Kompozycje surówek:
kapusta młoda zasmażana, sałatka z ogórka kiszonego, sałata zielona z sosem
Deser:
kruche ciastka, rolada z masą czekoladową
Napoje:
kompot owocowy, kawa, herbata, woda niegazowana z nutką cytrynową