Propozycja menu na uroczystą kolację.

Propozycja I:

przystawka:
szparagi w szynce w sosie korniszonowym, masło, pieczywo

danie główne:
roladki z polędwiczek wieprzowych w sosie własnym, pure ziemniaczane, zestaw surówek: z kapusty czerwonej, z selera, ogórek świeży z koprem i czosnkiem

deser:
sernik z brzoskwiniami

napoje:
kawa, herbata (bez ograniczeń), sok pomarańczowy 200ml, woda mineralna 0,5l, lampka wina lub piwo regionalne 1but . 0,5l.

Propozycja II:

przystawka:
rożki z łososia wędzonego pod auszpikiem, masło, pieczywo

danie główne:
filet z indyka z farszem szpinakowo-serowym w panierce, kulki ziemniaczane pieczone, zestaw surówek: z kapusty pekińskiej, z marchwi, z białej rzodkwi

deser:
torcik cappuccino

napoje:
kawa, herbata (bez ograniczeń), sok pomarańczowy 200ml, woda mineralna 0,5l, lampka wina lub piwo regionalne 1but. 0,5l.

Propozycja III:

przystawka:
kulki z bryndzy (w papryce, orzechach i szczypiorku), masło, pieczywo

danie główne:
szpic "Flamandzki" (schab rolowany w boczku z nadzieniem pomidorowo czosnkowym), ziemniaki opiekane, zestaw surówek: sałatka szwedzka, surówka z pora, ćwikła z chrzanem

deser:
gruszka w kremie waniliowym

napoje:
kawa, herbata (bez ograniczeń), sok pomarańczowy 200ml, woda mineralna 0,5l, lampka wina lub piwo regionalne 1but. 0,5l.

 

Zimny bufet do każdej w/w propozycji:

panierowane dramstiki z kurczaka, śliwki kalifornijskie w boczku, tymbalik mięsny, koreczki z kabanosa, sałatka z tortellini, sałatka włoska, koreczki śledziowe, półmisek warzyw marynowanych.

Koszt: 85,-zł/os (80,-zł stawka vat 8% + 5zł stawka vat 23%)


Przykładowe menu obiad dla grup zorganizowanych 30,00 zł/osoba

Menu I

Zupa:

ogórkowa z ziemniakami

Danie główne:

bitki wieprzowe, śląskie kluski, buraczki na gorąco, sałatka zielona z sosem jogurtowym

Deser:

ciasto makowe, kompot owocowy

Menu II

Zupa:

krem selerowy z grzankami

Danie główne:

eskalop schabowy, ziemniaki, surówka z marchwi, mizeria ze śmietaną

Deser:

ciasto miodowe, kompot owocowy

Menu III

Zupa:

pomidorowa z lanym ciastem

Danie główne:

panierowany filet z kurczaka z masłem czosnkowym, frytki, surówka z selera, sałatka z włoskiej kapusty

Deser:

krem czekoladowy, kompot owocowy

Menu IV

Zupa:

rosół z makaronem

Danie główne:

stek z karczku z cebulką, ziemniaki, buraczki po włosku, sałatka z kapusty pekińskiej

Deser:

sernik, kompot owocowy

 

Przykładowe menu kolacja dla grup zorganizowanych 25,00 zł/osoba

Menu I

rożki z sera żółtego, masło, pieczywo, klopsiki w sosie koperkowym, kasza gryczana, sałatka korczyńska, ciasto drożdżowe, herbata

Menu II

jajko z szynką w auszpiku, ruskie pierogi z cebilką, wafelek z masą owocową, herbata

Menu III

kanapki dekoracyjne, gołąbki z ryżem i mięsem, sos koperkowy, piernik, herbata

Menu IV

sałatka włoska, masło, pieczywo, udko z kurczaka po góralsku, ryż, sałata lodowa ze śmietaną, ciasto ucierane z kakao, herbata


Obiadokolacja w formie bufetu

Menu I

przystawka szefa kuchni, wszelakie pieczywo, masełko

Zupa:

botwinka z ziemniakami

Danie główne:

filet z dorsza po grecku z młodymi ziemniaczkami, sałata lodowa ze śmietaną lub naleśnik z serem

Deser:

ciastko półfrancuskie z jabłkiem

Napoje:

kompot owocowy, herbata

Menu II

Przystawki:

tartinki z łososiem, ogórek faszerowany serkiem, wszelakie pieczywo, masełko

Zupy:

krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym, rosół z ryżem

Danie główne:

szaszłyk drobiowy panierowany, pieczeń w sosie własnym, racuchy z jabłkiem

Dodatki:

ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie

Kompozycje surówek:

z selera, sałatka z białej kapusty, sałata zielona z sosem

Deser:

galaretka z kremem, makowiec

Napoje:

kompot owocowy, kawa, herbata z cytryną

Menu III

Przystawki:

śledź w śmietanie

koreczki z wędlin i warzyw, wszelakie pieczywo, masełko

Zupy:

barszcz zabielany z ziemniakami, krem porowy z paluszkami

Danie główne:

kotlet schabowy, zrazy w sosie grzybowym, pierogi ruskie z cebulką

Dodatki:

ziemniaki młode, kasza gryczana

Kompozycje surówek:

kapusta młoda zasmażana, sałatka z ogórka kiszonego, sałata zielona z sosem

Deser:

kruche ciastka, rolada z masą czekoladową

Napoje:

kompot owocowy, kawa, herbata, woda niegazowana z nutką cytrynową